EN

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında, 50’nci Yıl Sergisi, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nde düzenlenen törenle açıldı

“TBMM’de kabul edilen tezkere bizlere güç vermiştir, moral olmuştur”

Fotoğraflar





Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasına, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Kıbrıs Türk tarihini ve Kıbrıs Türk halkının direnişini anlatan serginin açılışından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, mücahitlerin, zor yıllarda, Türkiye gelene kadar verdiği mücadeleden bahsederek tüm mücahitleri ve şehitleri yad etti.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla düzenlenecek törenle kutlanacağını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, dün TBMM’de kabul edilen tezkereye de işaret etti ve “Güney’deki birtakım yapılanmalara karşı Milli Savunma Bakanı'nın açıklamaları, TSK’nın Kıbrıs Türkü’nün yanında olması ve TBMM’de kabul edilen tezkere bizlere güç vermiştir, moral olmuştur.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı.

Serginin önemli bir bilgi hazinesi ve milli şuur sunduğunu anlatan Güler, “Vatan, bayrak uğruna büyük bir mücadele veren şehitleri, gazileri, mücahitleri ve mücahideleri saygı ile yad ederim.” dedi.