EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6’ncı Karadenizliler Gecesi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin düzenlediği 13’ncü Pulya Festivali Kapsamı’nda düzenlenen 6’ncı Karadenizliler Gecesi’ne katıldı.

Fotoğraflar



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, Batı Karadeniz’den yeni geldiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne selamlarını getirdiğini söyledi. 

Karadeniz’in doğası, kültürü ve insan sevgisiyle çok güzel bir bölge olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Karandeniz’den gelip ülkeye yerleşenlerle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni güçlendirip, kalkındırmak için birlikte çalışıldığını vurguladı.

Birlikte çalışıp üretmenin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kültürlerin kaynaşmasının önemine dikkat çekti.

Kültürel bağların güçlenmesi yanında ekonomik, siyasi ve sosyal ilişkilerin gelişmesi açısından etkinliğin önemli olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Yeniboğaziçi Belediyesi ve Karadeniz Kültür Derneği’ni düzenlediği etkinlikten dolayı tebrik etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kültürü, turizmi ve eğitimi ile medeni bir ülke olduğunun dünyaya anlatıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, büyük Türk Milletinin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkının bu coğrafyada mili değerleri ve kültürüyle var olmaya devam edeceğini kaydetti.