EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya’da yaşayan iş insanlarına ülkeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Almanya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin binasını ziyaret ederek onuruna verilen sabah kahvaltısına katıldı.

Fotoğraflar



Kahvaltıda Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında Dünya’nın artık Kıbrıs gerçeklerini görmesi gerektiğini belirterek, çağ dışı kalan haksız ambargo ve izolasyonların bir an önce kalkması gerektiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bunun ancak iki eşit egemen devlete dayalı bir çözüm modeli olması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözüm vizyonlarından asla vazgeçmeyeceklerinin söyleyerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Akdeniz’de Mavi Vatan’da Türkiye’nin güvenliği bakımından önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin desteği ile birçok noktada proje ve çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin turizm, yüksek öğrenim, tarım ve inşaat alanında gelişmeye devam ettiğini belirterek, Almanya’da yaşayan iş insanlarına ülkeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
 
MUSİAD Berlin Başkan Yardımcısı Ali İlhan ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Berlin’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs Davasında yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti.