EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya’dan gelen iş insanlarını kabul etti

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi’nden gelen heyeti kabul etti.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, milli davanın yürütülmesinde Türk dünyasının desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.
 
Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak istediğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
 
Harekatın ardından Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenlik meseleleri, ticaret, jeo stratejik ve jeo pololitik bakımından Türkiye ve Türk dünyası için son derece önemli olduğunu vurguladı.
 
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in Kıbrıs ziyaretinde Kuzey Kıbrıs’a geçmemesi ve Kıbrıs’ı bölünmüş olarak değerlendirmesinin kendisini üzdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, 3 milyona yakın Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’da Kıbrıs konusunun daha iyi anlatılması gerektiğini dile getirdi.
 
Almanya iş insanlarının varlığı ve desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Haklı davamızı dünyaya anlatmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Tarihten gelen haklardan dolayı egemenliğin tartışma konusu olmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün eşitlik temelinde varlığını sürdüreceğini vurguladı.
 
Türkiye’nin dost ülkesi Almanya’dan Kıbrıs konusunda hassasiyet beklediklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, mart ayında Berlin’e gerçekleştireceği ziyarette kurum ve kuruluşlarla görüşeceğini ve milli davayı anlatacağını kaydetti.
 
Kabulde, Cumhurbaşkanı Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya ve Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu İş Dünyası Turizm ve Kültür Elçileri Gurubu Başkanı Okyay Sadıkoğlu da yer aldı.