EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı himayesinde Türkiye Bilişim Derneği ve Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun birlikte düzenlediği “Ufuk 2033 Bilişim Adası Kıbrıs Vizyon Çalıştayı’na katıldı

“Bilişim adası olma yolunda ilerliyoruz”

Fotoğraflar





Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çalıştayda yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bilişim sektöründe Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Dijital dönüşümle ilgili yasaların geçtiğini ve tüzüklerin hazırlanacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere daha iyi bir gelecek sunmak ve ülkeye yön vermelerini sağlamak için bilişim ve teknoloji konusunda eğitim alınmasının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne güvendikleri ve yatırım yaparak uluslararası iletişimi sağladıkları için ülkede faaliyet gösteren GSM operatörlerine teşekkür etti.

Ülkeye uygulanan ambargolara rağmen bilgi ve veri akışının gerçekleştiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası bankacılık işlemlerinin yürütüldüğüne vurgu yaptı.

Avustralya’da çağrı merkezi kurup yapay zeka desteğiyle uluslararası tercümanlık hizmeti veren Kıbrıslı Türk girişimcinin ülkesinde de yatırım yaptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Devletimiz geliştikçe ve cazibe merkezi arttıkça, yurtdışında başarılı olan insanımız ülkesine geri dönüp, yatırım yapmak istiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, e-devlet çalışmalarının istenilen noktada olmadığını ancak yasanın geçmesiyle sektörün oluştuğunu ifade etti, e-devlet projesinin tamamlanması ve dijital dönüşümün gerçekleştirilmesiyle trafik ve akıllı şehirler gibi birçok konuda gelişme yaşanacağını aktardı.

İnternet üzerinden yapılan seyrüsefer ödemeleri sayesinde vergi dairesinde oluşan uzun kuyrukların kalktığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, altyapı çalışmaları ve zihniyet dönüşümüyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 
hak ettiği noktaya geleceğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm, yükseköğretim ve sanayi bölgelerinde yürütülen ar-ge çalışmalarıyla bilişim adası olma yolunda ilerlediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Malta başardıysa, bizde başarırız. Çünkü onlardan bir farkımız var. Bizim arkamızda Türkiye var” dedi.