EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilim Lefkoşa Açılış programına katıldı

“Gençlerimizin önünü açmak için yeni fırsatların yer alması çok önemli”

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün, matematik atölyesi, astronomi, uzay ve havacılık atölyesi, tasarım atölyesi, tarım atölyesi, doğa bilimleri atölyesi, girişimcilik atölyesi ve deneyap atölyelerini bünyesinde barındıran Lefkoşa Surlariçi’nde 6 Bilim Atölyesi ve Deneyap Atölyesi içeren Bilim Merkezi Bilim Lefkoşa programının açılışına katıldı.

Bilgi üretimine katkıda bulunmak ve bilgiyi yaratıcı biçimde kullanmak üzere bireylerde sahip olunması gereken yetenekleri saptamaya, geliştirmeye ve bilgi toplumu olma sürecini hızlandırmaya yönelik projeler gerçekleştirmek amacıyla 2022 yılında kurulan Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı tarafından yapılan Bilim Lefkoşa’nın açılışında konuşma yaptı. 

Açılış programı Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nden önemli konukların aramızda olduğunu belirterek gençlerin önünün açılması için yapılan her türlü çalışmaya destek verdiklerini söyledi. “Bizim gençlerimiz her şeye layıktır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, dün akşam BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kıbrıs Türklerine uygulanan haksız ambargoların sürdüğünü hatırlattığını söyledi. Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olan KKTC’ye açılan yeni pencereleri kapatabilmek için verilen çabalara karşın hak ve hukukumuzdan asla vazgeçmeyeceğimizi belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti. 

KKTC’nin emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de kritik bölgede yer alan bir Türk devleti olarak gençlerin önünü açmak için yeni fırsatların yer almasının önemini kaydetti. Eğitim adası olarak KKTC’de yatırımların arttığını ve gençlerin verilen fırsatlarla geleceğe hazırlanmakta olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, tüm baskı ve zulme rağmen Kıbrıs Türk halkının kendi devletini yaşatmakta olduğunu söyledi. 

Kıbrıs Türk gençlerinin TEKNO FEST’te yer almasının önemini de dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, TEKNO FEST’in KKTC’de de yer alması temennisinde bulundu.