EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte “Atatürk’ün Gençleri Yarışıyor” etkinliğine katıldı

“Kardeşliğin, dayanışmanın ve sporun güzelliklerini bir arada izledik”

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen “Atatürk’ün Gençleri Yarışıyor” etkinliği, bugün Lefkoşa’da Yusuf Kaptan Sahası’nda yapıldı. Yarışmalarda kazanan takımlar, ödüllerini aldı.
 
 
Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yapılan etkinlikte, 80 sporcu, bölümler arası gerçekleştirilen yarışmalarda 4’er kişilik takımlar oluşturarak kıyasıya mücadele verdi.
 
 
 
Katılımın yoğun olduğu etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte katıldı.
 
 
 
20 takımın yarıştığı etkinlikte, birinci “10 Harita (Akbabalar)” ikinci “12 Elo B (All Star)” üçüncü “İnşaat (KuzerCitiy)” takımları oldu.
 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
 
“Bu oyunların düzenlenmesinde gayretlerini esirgemeyen değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, “Atatürk’ün Gençleri Yarışıyor” etkinliğinde çeşitli oyunlarla kardeşliğin, dayanışmanın ve sporun güzelliklerini bir arada izlediklerini söyledi.
 
Anadolu’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının Kıbrıs Türkü için de bir ilham kaynağı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizler de Atatürk’ün ortaya koyduğu bağımsızlık, hürriyet ve onurlu bir yaşamı seçerek, Kıbrıs’ta mücadele verdik. Bu anlayışla, onun çizdiği yoldan yürüdük” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde de yine gençlerle birlikte olacaklarını ifade etti.
 
 
 
“Gençlerimiz bizlerin umudu, güvencesidir.” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin değerlere sahip çıkarak KKTC’yi geleceğe taşıyacaklarına inanç belirtti.