EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski bakan İsmet Kotak’ın ölümünün 12. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski bakanlardan gazeteci-yazar İsmet Kotak’ı, ölümünün 12. yıl dönümünde Lefkoşa mezarlığındaki kabri başında anmak üzere düzenlenen törene katıldı. 
 
Anma töreninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, ailesi adına oğlu Serhat Kotak ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar birer konuşma yaptı. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, İsmet Kotak ile ilgili anılarını paylaşarak, Kotak’ın KKTC’nin en genç bakanı olarak görev aldığını, çalışkan ve enerjik biri olduğunu söyledi. 
 
Hayatının farklı dönemlerinde Kotak ile yollarının kesiştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gazeteci, kooperatifçi, siyasi ve sosyal hayatta yer almış bir kişi olan Kotak’ın hizmetlerinin unutulmaması gerektiğini belirtti. 
 
Kıbrıs Türk halkına emekler vermiş, KKTC’ye yürekten inanan Kurucu Meclis’te görev almış İsmet Kotak’ın topluma iz bırakmış bir kişi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kotak’ı rahmetle andı.