EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Fatin Rüştü Zorlu'ya Vefa Mevlidi’ne katıldı

“Fatin Rüştü Zorlu'nun Kıbrıs Türklerinin mücadelesine katkıları unutulmaz”

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Dışişleri eski Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun ölümünün 62. yılı dolayısıyla gerçekleşen Fatin Rüştü Zorlu'ya Vefa Mevlidi’ne katıldı.
 
Din İşleri Başkanlığı tarafından Hala Sultan Camisi'nde düzenlenen mevlitte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar; Zorlu'nun, dönemin Türkiye Başbakanı Adnan Menderes'in talimatları ve kendi iradesiyle Kıbrıs Türklerinin varlığı için büyük gayretler sarf ettiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Zorlu'yu her zaman rahmetle anacağını belirterek "Türkiye'nin adadaki garantörlük haklarından tutun da Kıbrıs Türklerinin anayasal hakları için büyük liderlik ve cesaret göstermiş ve hep Kıbrıs Türklerinin mücadelesine katkılar sunmuştur”dedi. 
 
Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunda da Zorlu'nun katkıları olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Onun hizmetleri hiçbir zaman unutulmaz. Bugün KKTC ile özgür olarak yaşıyorsak ve Doğu Akdeniz'de bir Türk devleti varsa Zorlu'nun büyük katkıları olmuştur. Kıbrıs Türk halkı adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.