EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına katıldı

“Maneviyatımız, kültürümüz ve değerimizle Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olarak bu topraklarda varolacağız”

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, festivalde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz gün temaslarda bulunduğu Avustralya ziyaretinden bahsederek, orada yaşayan Kıbrıs Türkleri’nin selamlarını getirdiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkleri’nin 1940’lı yıllardan itibaren 14 bin kilometre uzaklığa giderek yerleştiğine ve 4’ncü kuşakla beraber önemli işlere imza attıklarına işaret ederek, “Orada kendi örf, adet, gelenekleri ve kültürüyle yaşamlarını sürdürüyorlar ama akılları ve yürekleri hep burada vatanlarında” dedi.
 
Kıbrıs Türkü’nün kültürünü ve geleneklerini yaşatmaya devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, kültürel zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarıldığını vurguladı.
 
“Maneviyatımız, kültürümüz ve değerimizle Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olarak bu topraklarda varolacağız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, dünyada çatışmalar yaşanırken, ülkede ekonominin ve refahın artırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
 
Geçitkale’nin gelişen bir bölge olduğunu ve projelerin hayata geçtiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında başarılı olan insanların ülkesine dönüp yatırım yaptığını ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Geçitkale-Serdar’la Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen festivalde emeği geçen belediye başkanı, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşları tebrik etti.