EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Davası’nı takip etmek için Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin Başkanı Ruşen Karakaya ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi

“İsias Davası’nın selametle sonuçlanması ve adaletin yerini bulmasını temenni ediyorum”

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Davası’nı takip etmek için Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin Başkanı Ruşen Karakaya ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi.
 
Adıyaman’daki mahkeme sürecini izleyen Kıbrıs’tan giden kafileye selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Tatar; Başbakan Ünal Üstel, siyasiler, aileler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan kafilenin, Kıbrıs Türkü adına orada olduğunu vurguladı.
 
Verilen mücadelenin çok önemli ve kıymetli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kalbim sizinle…Kaybettiğimiz evlatlarımızın acısı çok büyük ve bu acı hiçbir zaman unutulmayacak. Ortak davamızın selametle sonuçlanması ve adaletin yerini bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
İsias Davası’nda gösterilen gayret ve çabaların tüm Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, davanın ayrıntılı olduğunu, her türlü boyutuyla takip edildiğini, adil ve gerçekçi bir karar çıkmasına vesile olacağına inandığında vurgu yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında şöyle konuştu:
 
“Acınızı şahsım, devletim ve Kıbrıs Türk Halkı adına paylaşıyorum. Bu acı hepimizin ve Türk Milletinindir. Çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve tüm hayatını kaybedenleri yad ediyorum.
 
Yalnız değilseniz, devlet arkanızdadır. İsias, ortak davamızdır ve adaletin yerini bulması için dava sürecini birlikte takip ediyoruz. Sizlere sabırlar diliyorum” 
 
Ruşen Karakaya da konuşmasında adaletin yerini bulması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Mücadeleden vazgeçmediğimizi göstereceğiz” dedi.
 
Her zaman yanlarında olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür eden Ruşen Karakaya, zor bir süreçten geçildiğini ancak Türk Adaletine güvendiklerini kaydetti.