EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kamu Hizmeti Komisyonu üyeliğine atanan  Şifa Karahasanoğlu'nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar  Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu ve Kamu Hizmeti Komisyonu üyeliğine atanan Şifa Karahasanoğlu’nu kabul etti.

Fotoğraflar





Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, KHK’nin en önemli kurumlardan biri olduğunu, yasal mevzuata bağlı olarak yapılan icraatların, kurumun bağımsızlığı, devletin işleyişi ve bekası için önemli olduğunu ifade etti.

KHK tarafından tarafsız ve adil bir şekilde yürütülen çalışmaların önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu bağlamda görevlerini yerine getirenlere teşekkürlerini sunarak, KHK üyeliğine yeni atanan Şifa Karahasanoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Aydın Akkurt da hazır bulundu.
 
 
Şifa Karahasanoğlu’nun Özgeçmişi

10.06.1962 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. İlkokulu Lefkoşa’da Şehit Tuncer İlkokulu’nda okudu. 1980 yılında Türk Maarif Koleji’ni bitirdi. Ünversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yaptı. 1984 yılında İktisat Fakültesinin İktisat Bölümünden mezun oldu. Eylül 2010’da Amerika’da kurulmuş bir birlik olan ACAMS’ın (Association of Certified Anti-Money Laundering Specialist- Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Sertifikalı Uzmanlar Birliği) düzenlediği uluslarararası nitelikteki CAMS (Certified Anti Money Laundring Specialist- Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Uzmanı) sınavına katılarak başarılı oldu ve CAMS ünvanına sahip oldu.
Mezuniyet sonrasında, kısa bir süre özel sektörde çalıştı. Ocak 1986 tarihinde Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nda III. Derece Maliye Müfettişi olarak göreve başladı. Ardından terfi alarak Kasım 1989’da II. Derece Maliye Müfettişi, Mayıs 1993’de Maliye Kıdemli Müfettişi, Ocak 1995’de Maliye Baş Müfettişi ve Temmuz 2001 de Maliye Teftiş İnceleme Kurul Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya devam etti. Kurul Başkan yardımcısı olarak on (10) yıl görev yaptı. Görevlerinin arasında Kurulun idari görevlerinin yürütülmesinde Kurul Başkanına yardımcı olmak, araştırma, inceleme ve teftiş yapmak veya müfettişlerin yapmasını sağlamak yer almaktadır. Görev sırasında müfettişlerin koordineli bir şekilde çalışmasını sağlamak, görevleri sırasında gerektiği durumlarda yol göstericilik yapmak, görüş vermek veya danışmanlık yapmak ve düzenleyecekleri raporlar hakkında Kurul Başkanına görüş bildirmek yer almaktadır.
Mayıs 2011 tarihinde Para Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesine Müdür olarak atandı. Emekli olduğu 31.05.2021 tarihine kadar,  Daire Müdürü olarak görev yaptı. Devlet Hizmetinin çeşitli kademelerinde görev yaptığım sürede Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulundaki esas görevlerime ek olarak aşağıdaki görevleri de yerine getirdi;
- Çeşitli komitelerde Maliye Bakanlığını temsilen görev yaptım ve bazı yasa görüşmelerinde Meclis Alt Komitelerinde Maliye Bakanlığını temsilen bulundu.
- 1994 yılındaki birinci banka krizinde acze düşen ve faaliyetlerini durduran Everest Bank Ltd.’de müfettiş olarak görevlendirildi.
- 2000 yılındaki ikinci bankalar krizinde Devletin Kıbrıs Kredi Bankası Ltd’in yönetimine el koyması ile, Kıbrıs Kredi Bankası Ltd’e 8 Mayıs 2000’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Bankanın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonuna devrine kadar Kıbrıs Kredi Bankası Ltd’de 8.05.2000-10.10.2000 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devri ile 11.10.2000-24.06.2001 tarihleri arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun Yöneticisi olarak görev yaptı. Ayni zamanda Bankanın yan kuruluşu olan Kıbrıs Kredi İnkişaf ve Yatırım Şirketi Ltd’in Yönetim Kurulunda da Başkan Yardımcısı olarak 8.05.2000-17.07.2001 tarihleri arasında görev yaptı. Kıbrıs Kredi Bankası Ltd.’in 25.06.2001 tarihli ve Kıbrıs Kredi İnkişaf ve Yatırım Şirketi Ltd’in 29.06.2001 tarihli Tasfiye kararları ile Tasfiye Memuruna tasfiye işlerinde yardımcı olmak üzere 24.02.2004 tarihine kadar tasfiye sürecinde görev yaptı. Ayrıca Bankanın Tasfiye kararından sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kapsamındaki mevduatlarla ilgili işlemlerde Fona yardımcı olmak üzere 24.06.2001- 24 02.2004 tarihleri arasında görev yaptı.
- K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd.de 16.05.2005-02.01.2006 tarihleri arasında Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
- 2008 yılında itibaren Avrupa Birliği Müktesebata Uyum Programı neticesinde açılan çeşitli fasıllarda çalışma gruplarında görevlendirilerek Sermayenin Serbest Dolaşımı Faslı altında Sermaye Hareketleri Yasa Tasarısı hazırlanmasında ayrıca yine bu Fasıl altında açılan Ödeme Hizmetleri bölümünde aktif olarak çalıştı.
- Şirketler Hukuku faslı altında AB Direktifine uyumlu yetkili muhasip ve murakıp mevzuatının düzenlenmesi ile ilgili muhasebe mesleğinin icra koşullarını, denetim yetkisi ile denetleme konularını, mesleğin işleyine yönelik esasları muhasebe mesleğine kabul ve yetki belgesi ile ilgili konuları düzenleyen Muhasebe Meslek Yasa Tasarısı hazırlanmasında ve yine ayni Fasıl altında mevcut Şirketler Yasasının AB Direktifleri ile uyumu için değişiklik tasarısı hazırlanmasında aktif olarak Mayıs 2008-0cak 2011 tarihleri arasında görev yaptı.
- 2009 yılında açılan Kamu İç Mali Kontrol Faslında, Kamu İç Mali Kontrol Yasas Tasarısı ve bu Yasa altında çıkarılacak tüzüklerin hazırlanmasında aktif olarak görev yaptı, uzmanlar tarafından bu konu ile ilgili verilen eğitim çalışmalarına katıldı. Yukarıda sayılan fasıllarla ilişkili olarak Şirketler Faslı ile ilgili Malta’ya çalışma gezisine katıldı. Ayrıca Brüksel ve Ankara’da düzenlenen, Şirketler, Sermaye Hareketleri ve Kamu İç Mali Kontrol Fasıllarıyla ilgili teknik toplantılara katıldım. Yine Lefkoşa’da düzenlenen Avrupa Birliği ile ilgili kapasite geliştirme eğitimlerine katıldı. Para Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi’nin görev alanları dikkate alındığı zaman Müdür, Sigorta Yöneticisi ve Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Sigorta şirketleri ve döviz büroları düzenleme ve denetiminden, suç gelirlerinin önlenmesi ile ilgili mevzuatın ve Özelleştirme Yasasının yürütülmesinden sorumlu oldu. Türk Cemaat Meclisi Konsolide Fonu İnkişaf Sandığının hissedar olduğu şirketlerin genel kurullarında Bakanı temsilen bulunup oy kullandı. K.T Petrolleri Ltd ve Ercan Havaalanı Özelleştirilmelerinde görev yaptı. Daire Müdür olarak atandığı tarihten emekli olana kadar olan dönem zarfında Zorunlu Sigortalar Garanti Fonu Yönetim Kurulu üyeliğini yürüttü. Ayrıca, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda Yönetim Kurulu üyesi olarak emekli olduğu tarihe kadar görev yaptı. Avrupa Birliği ile ilgili koordinasyon çalışmaları çerçevesinde kara para Proje Eylem Planı ve Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi çalışmaları kapsamında iki toplumlu toplantılara katıldı. Daire görev alanına giren yasalar ile ilgili Avrupa Birliği uzmanları ile yapılan toplantılarda görev yaptı. Para Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi’nin görev alanine giren ve finans konularıyla ilgili diğer yasa tasarılarının Meclis alt komitesindeki görüşmelerine katıldı. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Sertifikalı Uzmanlar Birliği) üyeliğinde bulundu,
Evli ve iki kız çocuğu annesidir. Orta derecede İngilizce bilmektedir.