EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Zirve Spor Ödülleri gala gecesine katıldı: 

“Sporcularımızın ülkemizi daha da başarılı bir şekilde uluslararası platformlarda temsil etmeleri ve bayrağımızı dalgalandırmaları en büyük temennimiz ve dileğimizdir” 

Fotoğraflar


 
Zirve Kıbrıs ve TEMEDYA’nın düzenlediği ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleşen Kuzey Kıbrıs Zirve Spor Ödülleri gala gecesine katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, organizasyonu düzenleyenleri, tüm eğitmen ve sporcuları tebrik etti. 
 
Konuşmasının başında, erken yaşta yaşamını yitiren Kıbrıs Türk sporcusu Birkan Uzun ve Türkiye’de meydana gelen depremde yitirdiğimiz Şampiyon Melekler takımını hiçbir zaman unutmayacağımızı dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk sporcularımızın uluslararası platformlarda tüm kısıtlamalara ve ambargolara rağmen bizi başarılı bir şekilde temsil etmeye devam ettiğini belirtti. “Hepsini kutluyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, devletin imkânları ölçüsündeki desteğinin yanında ekonominin toparlanması ile kurumsallaşan firmaların sporculara vereceği destek ile Kıbrıs Türk sporuna katkının artacağına inanç belirtti. Cumhurbaşkanı; “Önemli kurum ve kuruluşlarımız vardır. Sporcularımızın altyapı çalışmalarına verecekleri desteklerle sporcularımızın ülkemizi gelecekte daha da başarılı bir şekilde temsil etmeleri ve bayrağımızı dalgalandırmaları en büyük temennimiz ve dileğimizdir” diye konuştu.   
 
33 farklı federasyon çatısı altında spor yapan gençlerimizin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de izolasyonlara rağmen her spor dalında iddialı sporcular yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.  
 
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmaların ardından, başarılı sporculara ödüllerini takdim etti.