EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke’nin kurtuluşunun 50’nci Yıl dönümü törenlerine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Şehitleri’ni  Anma ve Lefke’nin Kurtuluşu törenine katıldı.

Fotoğraflar




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında 50 yıl önce Lefke’nin kurtulduğunu belirterek, diğer bölgelerin de kurtarılmasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sınırların çizildiğini söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün acılı günlerden geçtiğine ve geçmişinin fedakarlıkla dolu olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, şehitleri rahmetle andı, gazileri ve bölge halkını yad etti.

Kıbrıs Türkü’nün Mehmetçik ve Mücahitlerin mücadelesiyle özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde huzur, barış ve güven içinde yaşanıldığını vurguladı.

Osmanlı kasabası Lefke’nin portakal, ceviz, hurma ve diğer doğal güzellikleri ile ön plana çıktığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Lefke Üniversitesi’nin bölgeye büyük katkıları olduğunu kaydetti.

Lefke Bölgesi’nin kalkınması ve gelişmesi için devletin gayret gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan yollar sayesinde Lefke’ye ulaşım süresinin kısaldığını dile getirdi.

Anadolu’dan gelen suyun tarımsal faaliyetlerde kullanılmasının yanı sıra diğer alanlarda kullanılmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umut ve güvenle bakıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasının devamında Lefke Bölgesi’ne hizmet veren tüm belediye başkanları, milletvekilleri ve kanaat önderlerine teşekkür etti.