EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Müzeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Fotoğraflar

Cumhurbaskanı Ersin Tatar 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda müzeler geçmişin günümüze taşıyan ölümsüz hafızalardır" diyerek şu ifadelere yer verdi; "Müzeler ulusların ve insanlığın toplumsal hafızalarıdır. Kültürel mirasın korunduğu, tarihî zenginliklerin sergilenerek gelecek kuşaklara aktarıldığı, topluma her anlamda birçok katkısı olan mekanlardır.
Sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili birikimlerin sergilenme alanı olan müzeler, özellikle insanlığın ortaya koyduğu, geçmişi günümüze taşıyan ölümsüz hafızalardır.
Ülkemizde Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’nin özellikle milli mücadele yıllarında yapılan bütün mücadelenin gençler tarafından öğrenimesi bakımından fevkalade önemli bir özelliği olduğu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türk Mukavemet Teşkilatı binasında, müzelere eklenmesiyle bu tarihî müze milli mücadelenin anlam ve ehemmiyetini göstermesi bakımından büyük bir hizmettir.
KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Ankara Etimesgut Belediyesi katkılarıyla 15 Kasım 2023 tarihinde Lefkoşa'da hizmete açılan “Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi"nde, Kıbrıs Türk milli mücadelesi anlatılmaktadır.
Müzenin KKTC’ye kazandırılmasında önemli katkıları olan Etimesgut Belediyesi’ne, yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ederim. 
Tarihe hizmet eden böylesine mekanların devamını temenni eder, Kıbrıs Türk halkının kendi tarihini ve Kıbrıs adasındaki varlığını geleceğe taşımak için müzeciliğin önemini bir kez daha hatırlatır, tüm müze çalışanlarının 18-24 Mayıs müzeler haftasını candan kutlarım."