EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Akademik Yılı’nın açılış töreninde konuştu:

“ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, tanınırlığa ve marka değerine katkı yapıyor”

Fotoğraflar




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü 2024-2025 Akademik Yılı’nın açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar törende yaptığı konuşmada, ODTÜ’nün üstün standartları ve kalitesiyle faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, mezun olan binlerce kişinin ülkelerinde önemli yerlerde görev yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden ODTÜ’nün Kalkanlı’da kampüsü bulunduğuna işaret etti, Türkiye’de en iyi üniversiteler sıralamasında birinci olmasının kendisini gururlandırdığına dikkat çekti.

ODTÜ’nün 20 yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kampüs açmasını sağlayanları tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt Bölgesi’nin gelişiminde katkıda bulunulduğunu kaydetti.

Yıllardır öğrenci yetiştirilen ODTÜ’de çok sayıda uluslararası öğrencilerin de bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınırlığına ve yükseköğretimde marka değeri yaratılmasında katkı yapıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Dünyada; savaşlar gerilimler, geleceğe yönelik endişeler ve iklim değişikliği yaşandığına işaret ederek, zorlukları aşmak ve geleceğe umutla bakmak için ODTÜ’nün yapacağı çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekti.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, 
öğrencilere yön verilip gelişmeleri açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi ve başarılar diledi.