EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sakarya’da Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de, Sakarya’da temaslarda bulunuyor. 

Fotoğraflar



Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi, fotoğraf sergisi açılışı, ziyaretler, görüşmeler yaptı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Sakarya ziyaretinde yaptığı açıklamada, Sakarya’ya KKTC halkının selamlarını iletti, KKTC’nin kurulmasında katkıları olan şehitleri andı, gazilere uzun ömürler diledi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, bu yıl Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı olduğunu ve coşkuyla kutlayacaklarını, harekat ile adaya barış geldiğini ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının geçen yarım asırda çok büyük kazanımlar elde ettiğini söyledi. 

“Devletimiz, Türkiye Cumhuriyetinin desteğiyle bölgesinde, güçlü bir Türk devleti olarak gelişimini sürdürüyor” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bunu Mücahit ile Mehmetçik’in birlikte başardığını kaydetti. 

Bu başarılı mücadele sayesinde adanın Yunan adası olmaktan kurtarılamadığını ve bağımsız Türk devletinin kurulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, şimdi de devletin güçlenmesi, gelişmesi için çalıştıklarını, Türk Devletleri Teşkilatına üye olduklarını, Doğu Akdeniz’de güçlü bir devlet olarak yer aldıklarını anlattı. 

Barış Harekatının Türk dünyası için çok önemli bir harekat olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, tüm şehitleri andı, gazilere sağlık diledi ve “Kıbrıs Türkünün sizi unutması mümkün değildir, gazilerimiz, şehitlerimiz baş tacımızdır, minnet duygularımı iletiyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz gibi önemli bir bölgede Kıbrıs Türk halkının bağımsız bir şekilde devletinin çatısı altında Türkiye’nin desteğiyle mavi vatanda hava sahasında güvenlik içinde yaşamaya devam edeceğini vurguladı. 

Deprem bölgesinde yer alan ve deprem yaşayan, sonrasında gelişen Sakarya bölgesinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için bu ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.