EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Teknofest’te birinci gelen DAÜ ASHINA takımını tebrik etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof Dr Hasan Kılıç ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr Erdal Özcenk’i kabul etti.

Fotoğraflar



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, yükseköğrenimde uluslararası kaliteli eğitimin öncüleri konumunda bulunan DAÜ’nün ülkenin ilk ve önemli üniversitelerinden arasında olduğuna dikkat çekerek, DAÜ yöneticilerini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, DAÜ’nün yaptığı bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest’te “Uçan Araba Simülasyon Yarışması’nda” birinci olan ASHINA isimli takımdan dolayı gurur duyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde ayrıca ASHINA isimli takımda yer alan DAÜ Mühendislik Fakültesi, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Programı öğrencisi Furkan Batı ile Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Deniz Demir ve Cemre Yeşil ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri tebrik edip, kendileri ile bu önemli başarıdan ötürü gurur duyduğunu ifade ederek, başarılarının devamını diledi.

Kabulde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanı Siyasi İşler Danışmanı ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi Anıl Kaya eşlik etti.