EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tatlısu-Mersinlik arasında meydana gelen yangınla ilgili söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor.
 
Cumhurbaşkanı Tatar konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yetkililerden aldığı bilgiler ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç ile yaptığı görüşmede yangının İnsansız Hava Araçları ile (İHA) takip edildiği bilgisini aldığını belirterek, yangının fazla yayılmasının beklenmediğini ve karadan da etkin müdahale edilmesiyle erken zamanda kontrol altına alınacağının öngörüldüğünü söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, biri Türkiye’den gelen, biri de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın olan iki helikopterle yangına havadan müdahalenin sürdüğünü ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, belediyeler ve halka teşekkür etti.
 
İlgili kurumların muhtemel yangınlarla ilgili bir süre önce toplantı yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, aazide ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını gördüğünü kaydetti.
 
Sıcak havanın devam ettiğini bu nedenle halka dikkatli olması konusunda uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmariti atılmaması ve piknik yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca elektrik telleri ve elektrik trafolarının olduğu bölgelerde yangına karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.