EN

“Sanatçılarımızı dünyaya tanıtmak görevimizdir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde  ilk Kadın Besteci Kamran Aziz’e ithaf edilen 25. TÜRKSOY Opera Günleri konserini izledi.

Fotoğraflar




Girne’de Bellapais Manastırı’ndaki konserde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk dünyasından opera sanatçılarının sahne aldığı geleneksel etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün müziği ve sanatını muhteşem bir ambiyansta izlemenin önemine işaret ederek, Kıbrıslı Türk kadın besteci Kamran Aziz’in eserlerini dinlemenin gururunu yaşadığına dikkat çekti.

Türk dünyasının bir parçası olarak Kıbrıs Türkü’nün kendi kültürünü yaşatmak için olağanüstü bir çaba gösterildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Kendi insanlarımızın başarısını paylaşıyoruz. Kıbrıs Türkü, her zaman kendi değerleri ile gurur duydu. Sanatçılarımızı dünyaya tanıtmak görevimizdir” dedi.